..

Jom Tengok Sini.. ;)

Followers

Thursday, June 3, 2010

Nak Ais krim!!




Anda suke aiskrim tak..kite suke banget..nak tau tak..


1.Diperlukan sekitar 50 jilatan untuk menjilat jauh satu sudu aiskrim

2.Vanilla, coklat, kemiri, mentega, strawberry, dan cip mint chocolate adalah rasa ais krim yang paling popular!

3.sirap Chocolate adalah ais krim yang paling popular topping!

4.Fun Fakta tentang Ice Cream's Biggest

Aiss krim terbesar di dunia berat £ 12.096.
Ini dilakukan oleh kapal Ice Cream Syarikat untuk merayakan Ulang Tahun 70 mereka pada 25 Mei 2004.
Sendok es krim terbesar piramid terbuat dari sudu dan berat 3.894 £ 1.005.
Kapal Ice Cream .

5. Air merupakan unsur paling penting dalam ais krim kerana diperlukan untuk mengelakkan ais krim lembut.

6.Orang pertama untuk menghasilkan ais krim dalam skala besar adalah Yakub Fussell Baltimore, Maryland.

7.Nero Maharaja Empayar Rom memerintahkan hamba ke pegunungan untuk mengumpulkan salji dan ais untuk membuat ais krim rasa selama abad pertama.(kempunan..kite kempunan jugak..lame tak wat ais krim malaysia..)


8.. Dua belas galon susu yang diperlukan untuk membuat 1 galon ais krim.

9.Sekitar 13% dari laki-laki dan 8% wanita akan mengakui menjilat mangkuk bersih setelah makan ais krim.



10.Ais krim terbesar adalah 12kaki tinggi! Yang dibuat dengan 4667 galon ais krim di California pada tahun 1985.

Yang lebih baik untuk kita ketika cuaca panas - kopi atau ais krim? Jika jawapan anda adalah kopi anda benar. Apabila anda minum kopi pada hari musim panas anda akan berpeluh. Setelah anda berpeluh suhu badan anda akan sejuk.Tapi kite suke mkn eskem mase panas...hehehe..slurp!



4 comments:

mrs.JamaL said...

panas2 ni makan aiskrim mmg sedap...

jane said...

aiskim best time tgh lapar ....


wuwuwuwuwuw sedap bangat dowh

ekekekekek>____<


a walk to remember

NICK IRFAN said...

wah! ice cream!!! fav sy tu!!! sedapnyer... ape2pun thnkz kasi info tentang ais cream ni! :)

juma said...

mrs jamal-->yup..heheh..juma pun da berjaya beli eskem..

jane-->heheh..betul.bukan je tem lapar..tem tak lapar pown ley mkn cm owg kebulur.

nickirfan-->wah!!samo lar favourite kita..sesame dik!!